пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Українські бестселери Любки Дереша

  У цивілізованому світі нашу країну ідентифікують не тільки за економічною та військовою міццю, а також за її культурою, і, насамперед, сучасною літературою. Цьому сприяють українські талановиті письменники, в тому числі і Любко Дереш, з яким ми вас сьогодні познайомимо.

  "Функції письменника повинні бути чимось схожими до функцій лікаря, вчителя, миротворця" Любко Дереш.

 Любко Дереш - про таких як він говорять "молоді та перспективні". Він лідер нового літературного покоління і кумир молоді. Автор здебільшого пише для молоді - людей зі свіжим поглядом.
   Наприкінці 2005 року було виявлено цікаву тенденцію: практично в кожній європейській країні з'явився бодай один письменник, чия перша книжка написана у 15-17 років і одразу стала національним бестселером. Таким в Україні і був  Любко Дереш, який свій перший роман "Поклонімося ящірці" написав у 15 років, роман "Культ" - у 16 років, в 19 років - роман "Архе", за що його стали називати "вундеркіндом української літератури".
 Усі ці твори стали українськими бестселерами.
    На ці твори звернули увагу видавці з інших країн: Німеччини, Італії, Польщі, Франції тощо.
   Навіть у 2018 році роман "Поклонімося ящірці" було поставлено на сцені Веймарського національного театру в Німеччині. 
   На думку критика А. Топорової: "Творчість Дереша характерна тим, що він представляє покоління, практично не знайоме з епохою СРСР, тому впроваджує в українську літературу особливий, чистий від вражень радянського минулого погляд, притаманний новому часові."
  Любко Дереш - яскравий представник новітнього покоління українського письменства. Його твори представляють собою суміш містики, фентезі та неформальної субкультури. Якщо ви хочете перейнятися енергією нового покоління, то неодмінно треба почитати книги Любка Дереша, доробок якого налічує 12 робіт. На вас чекає шипучий коктейль з інтриги, пригод та любові, від якої тане серце.
   В нашій бібліотеці є такі книжки цього молодого талановитого письменника, з якими ви можете познайомитися:


 


















    
   В онлайн ви можете почитати інші книжки цього талановитого письменника, або після закінчення карантину ми можемо замовити їх через ВСО (бібліотеки Голосіївської централізованої системи)  або МБА (бібліотеки м. Києва).




   Ми щиро сподіваємося, що дана інформація зацікавить вас і ви обов'язково прочитаєте твори Любка Дераша.

Немає коментарів:

Дописати коментар