вівторок, 14 квітня 2020 р.


  Андрій Любка карантин з позитивом: 5 способів провести цей час із приємністю та користю.

   Повірте, така ізоляція може мати чимало плюсів.

  Із введенням карантину людям доводиться більше часу проводити вдома. Якщо так буде продовжуватися, то справа може дійти до читання книжок!
  У цьому жарті є лише частка жарту, бо й справді така ізоляція може мати цілком позитивні аспекти. Якщо, звісно, підійти до неї з головою. Ось декілька речей, які допоможуть вам не просто згаяти час, а й використати його для власного розвитку.


  Спілкуйтеся з родиною! Шалений поспіх нашого життя, навіть спілкування з найближчими, перетворив на розкіш, тому карантинні тижні можна і треба використати для того, щоб побути разом. Розмовляти про все на світі, жартувати, грати в спільні ігри, дивитися фільми, разом виконувати домашні завдання дітей, обмінюватися спогадами, планувати майбутній рік і подорожі, переглядати сімейний фотоархів. Проведений разом час, спокій, взаємна підтримка й любов - хіба існують кращі ліки від стресу?

 Читайте! Либонь, у кожної людини є окрема полиця (або навіть шафа!) з книжками, на які завжди не вистачало часу. Куплені й відкладені "на потім" або отримані в подарунок, ці книги вишикувалися у загрозливу чергу. І саме довгі тижні карантину створюють нагоду забути про нагальні справи, відкласти все і взятися за читання. Моя вам порада: обирайте найтовстішу і найменш актуальну книжку. Саме такий грубий фоліант дозволить поринути з головою в інший світ, відключитися від інформаційної паніки та фейків. Добротний роман, грунтовна наукова розвідка, мотиваційний нон-фікшн - підійде все!
            Вивчайте іноземну мову! Кожна сучасна людина мріє вивчити нову чи вдосконалити володіння вже знаною іноземною мовою. Без цього важко уявити кар'єрний розвиток, це допомагає мандрувати і відкривати світ. Тож довгі тижні карантину можна перетворити на інвестицію в себе і взятися за вивчення мови.
    
   Зрештою, цей пункт можна поєднати з попередніми: влаштуйте вдома розмовний клуб і спілкуйтеся іноземною мовою, наклейте стікери зі словами для вивчення на предмети в домі, читайте книжки іноземною мовою. А любителям безкінечних серіалів взагалі пощастило, адже тепер майже всі сезони можна знайти з оригінальною звуковою доріжкою. Вперед!

  Навчіться куховарити! Оскільки бувати в людних місцях, зокрема в кафе і ресторанах, під час карантину небажано, то це слушний час для готування смачних страв удома. Тепер, коли не треба поспішати, можна поекспериментувати і спробувати якісь нові й вишуканіші рецепти. Шукайте їх в інтернеті чи в кулінарних збірниках, та головне - вибирайте страви зі свіжих овочів та корисних продуктів, щоб не просто посмакувати, а й зміцнити власний імунітет.
Прибирайте!    
    Хоча славнозвісне "гегеральне" прибирання в українських родинах заведено робити перед Великоднем, під час карантину варто не лише мити руки - слід також подбати про чистоту в оселі. Миття вікон і драяння підлоги у важкодоступних місцях у ці дні може замінити відвідування спортзалу, а саме прибирання можна розширити до перебирання речей і позбутися зайвого мотлоху.
     Будьте здорові! 
 Ми в свою чергу також радимо дотримуватись цих порад молодого талановитого письменника.
 Після закінчення карантину ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з вами, наші користувачі! Адже вони корисні не тільки під час карантину. Для вас підготуємо тематичні добірки: "Читаємо іноземною", "На допомогу господині".















Немає коментарів:

Дописати коментар