вівторок, 1 січня 2019 р.

28 квітня - Всесвітній день охорони праці

 З нагоди Всесвітнього дня охорони праці  з 15.04.2021 р. по 30.04.2021 р. в бібліотеці організована книжкова викладка "Охорона праці в Україні".


     Найбільший скарб кожної людини - це її життя та здоров'я. 
    Державна політика у сфері охорони праці базується на принципах пріоритету життя і здоров'я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці, адже Конституція України проголошує людину, її життя та здоров'я найвищою соціальною цінністю.
   
   
Стаття 43 Основного Закону України -  Конституції України серед основних трудових прав закріпила право кожного на належні  безпечні та здорові умови праці. 



    



   Курс України на євроінтеграцію потребує системного підходу з питань охорони праці.
  Ми вам пропонуємо переглянути закони України, в яких задекларовано основні принципи державної політики в галузі охорони праці в усіх сферах виробничої діяльності. 
   
 Закон України "Про охорону праці" визначає основні положення щодо реалізації конституційного права працівника на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, регулює за участю відповідних органів державної влади відносини між роботодавцем і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.
   
 

  Закон України "Про охорону здоров'я населення" закріплює правові, організаційні, економічні та соціальні основи охорони здоров'я населення України, передбачає безпечні й здорові умови праці. 
    
   Закон України "Про пожежну безпеку" визначає правові, економічні та соціальні основи забезпечення пожежної безпеки на території України та підприємствах. 
   Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" визначає правову основу, економічний механізм та організаційну структуру загальнообов'язкового державного 
соціа­льного страхування громадян від нещасного випадку на вироб­ництві та професійного захворювання, які призвели до втрати працездатності або загибелі застрахованих на виробництві.
   
    Чекаємо вас після закінчення локдауну. 

Немає коментарів:

Дописати коментар