вівторок, 22 січня 2019 р.

Україно! Нам берегти тебе, Соборну і Єдину!

22 січня до 100-річчя проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР працівники бібліотек на вул. Лятошинського, 26-Г разом із користувачами провели акцію - патріотичний флешмоб 

"Україно! Нам берегти тебе, Соборну і Єдину!"


  "Віднині на всіх українських землях, розділених віками, Галичині, Буковині, Закарпатській Русі й Наддніпрянщині буде єдина велика Україна. Мрії, задля провадження яких найкращі сини України боролися і вмирали, стали дійсністю." (Текст з "Акту Директорії про з'єдинення всіх українських земель").
  Розповіли дітям про те, що у новітній історії нашої держави Акт Злуки - возз'єднання УНР і ЗУНР в єдину державу  посідає особливе місце, так як він став  першим виявом становлення сучасної політичної нації, її прагнення до культурної і політичної єдності. Україна знайшла в собі сили об'єднатися в єдине ціле, і цей доленосний Акт сформував підгрунтя для подальшої боротьби нашого народу за свободу та незалежність. Наголосили також на тому, що вони - гідні нащадки борців за соборність і незалежність нашої держави. І саме їм в майбутньому втілювати в життя одвічну мрію українського народу - будувати потужну, багату, вільну і демократичну державу, яка займе гідне місце серед найрозвиненіших країн світу.



   Разом із дітьми утворили "Живий Ланцюг Соборності", як нагадування українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави.







Немає коментарів:

Дописати коментар