вівторок, 14 травня 2024 р.

Мовно-патріотична година "Рідна мова - душа, воля та сила народу"

   "Мова народу - то цвіт усього його життя, яке починається за межами історії, цвіт, що ніколи не в'яне і вічно знову розпускається"
Павло Тичина
   З метою формування в учнів розуміння того, що рідна мова - духовна та культурна скарбниця народу, поглиблення знання про красу,  багатство і силу української мови 13 травня для учнів 4 класу ліцею № 227 провели мовно-патріотичну годину "Рідна мова – душа, воля та сила народу".
  Українська мова -  це національний код, символ української нації, феномен її культури, наша зброя, код спротиву і лінія оборони.

  Мовне питання під час війни дуже  важливе,  так як російський агресор не лише вбиває наших людей, нищить наші міста і села, а й нівечить культуру, мистецтво, слово. 
   Тому під час російсько-української   війни посилилась роль мови як чинника національної консолідації. 
   "Українська мова - це мова свободи й волі, а також могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і перемогу" Володимир Зеленський

   Нині наша рідна мова - це потужний бренд! Розмовляти та думати  мовою сильної та незламної нації - це модно і престижно! 
   Відчутно підвищився рейтинг української мови на світовому рівні та пожвавився інтерес іноземців до її вивчення.  

   Юні шанувальники рідного слова, знавці мови, її історії активно включилися в вікторину  "Українська мова - мудрості криниця", присвячену перлинам народної мудрості -  неповторним за своєю самобутністю українським прислів'ям та приказкам. Учні проявили гарні знання, ерудицію, кмітливість при поясненні змісту прислів'їв та приказок,    відгадуванні загадок. 

   















  Закликали учнів в повсякденному спілкуванні зберігати та вдосконалювати чистоту і культуру української мови.

 "Слава Україні!" так сильно лунає тільки українською" Р. Стефанчук -  Голова Верховної Ради 

Немає коментарів:

Дописати коментар