четвер, 2 травня 2024 р.

Майстер-клас "В писанці життя й надія воскресає"

 Великдень - одне з найулюбленіших християнських свят в Україні. Його з нетерпінням чекають і дорослі, і діти.   Це особливе свято, так як воно уособлює відродження життя, великі надії та сподівання на мир і перемогу. 

  2 травня наша бібліотека  провела  інтерактивний захід під  назвою "Сталася світла подія - це Воскресіння Господнє. Віра, любов і надія з нами у мить Великодня", який включив в себе майстер-клас  "В писанці життя й надія воскресає", пізнавальну розповідь "Магічна сила символів Великодніх", знайомство з народознавчою  виставкою-інсталяцією "Христос Воскрес – квітує Україна", виставкою творчих робіт учнів художньої школи №9 "Діти малюють життя і Великдень". 

   До цього радісного свята для учнів 4 В класу ліцею №227 педагоги художньої школи Царюк Валерія Сергіївна та Зінченко Тетяна Василівна провели майстер-клас "В писанці життя й надія воскресає"  з виготовлення сувенірних великодніх листівок.

   Під час майстер-класу в супроводі чарівної музики Валерія Сергіївна ознайомила учнів з найпоширенішими символами  в писанкарстві, які діти використали в своїх листівках. Це  Дерево життя - дерево роду, де кожна квіточка позначає якогось родича, а всі разом - втілення родоводу певної людини; Листок дуба - символ сили, захисту, довголіття, чоловічої мужності, вірності; Зірка, Роза (Ружа) - символ сонця і ранкової зорі,  любові. Вона також розповіла про значення кольорів у символіці. 

   Діти за допомогою викладачів художньої школи створили оригінальні святкові сувенірні листівки, з якими вони  зробили світлини.


  
 




























































Немає коментарів:

Дописати коментар