середа, 8 травня 2024 р.

7 травня відбулась лекція-концерт учнів музичної школи № 38 "І пам'ять про війну нам пісня оживляє"

   7 травня до   в читальній залі бібліотеки відбулась лекція-концерт "І пам’ять про війну нам пісня оживляє" за участю учнів музичної школи №38  та їх  викладача і концертмейстера Бурилко Алли Михайлівни.

   


  В патріотичній лекції "Пам'ять про подвиг безсмертний солдата народ пронесе крізь віки" Алла Михайлівна зазначила, що 8 травня - це особливий день - День пам'яті та  перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   Для українців - це день вшанування та пам'яті    мільйонів мужніх і незламних людей - справжніх героїв, які в роки Другої світової війни відстояли честь, свободу і незалежність України, очистили рідну землю від нацистської навали, проявивши високий зразок мужності, сили духу, самопожертви і, водночас, вічної скорботи за тими, чиє життя забрала війна, хто не дожив свого віку, недолюбив, так і не побачив своїх ненароджених дітей. 
   Алла Михайлівна наголосила на тому, що минуть роки, але ми завжди пам'ятатимемо героїв і вдячно славитимемо їх великий подвиг, і вони  будуть яскравим прикладом для майбутніх поколінь у творенні мирного сьогодення, любові та звитяжної праці на благо України. 

    Вдало підготовлений сценарій концерту доповнював виступ юних артистів. 
   Неможливо передати гаму позитивних емоцій, які відчували на концерті слухачі. 
   Вокальний ансамбль "Співаночка" під керівництвом Алли Михайлівни  бездоганно виконував патріотичні пісні, які  знайшли щирий відгук у серцях присутніх.

    

  Програма концерту здивувала своєю різноманітністю - виступ скрипалів, юних  баяніста та піаністки.




  Пісня "Свіча" на слова і музику Наталії Май у виконанні вокального ансамблю "Співаночка"

  "Карпатську легенду" Гомоляка В. виконав на скрипці Лук'янчук Макар (викладач Абрамян І. Я. , концертмейстер Лисенко В. В.)

Пісня "Наш Київ" на слова А. Демиденка, музику  К. Домінчена  у виконанні вокального ансамблю "Співаночка"


"Тополина баркарола" Платона Майбороди у виконанні ансамблем скрипалів "Рондо" (керівники Сиротюк Наталія Степанівна, Абрамян Інесса Яківна, концертмейстер Лисенко Вероніка Валентинівна)


"Вальс-етюд" Вільяма Гіллока у виконанні Желтової Поліни (викладач Бурилко А. М.)


"Балада про мальви" (муз. В. Івасюка, сл. Б. Тура) у виконанні вокального ансамблю "Співаночка" (керівник Бурилко Д. А., концертмейстер Бурилко А. М.)


Пісня "Калина" (муз. В. Дороша, сл. О. Приймака) у виконанні вокального ансамблю "Співаночка" (керівник Бурилко Д. А. , концертмейстер Бурилко А. М.)


Виконання на баяні Макаром Пастернаком  "Мюзет" Тоні Феллона 


  В кінці заходу Алла Михайлівна підкреслила, що війна ненависна усім чесним людям на землі. А найбільше - українцям, які змушені сьогодні пройти крізь горнило російсько-української війни. Але той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. 
   Перемога буде за нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар