четвер, 20 січня 2022 р.

22 січня - День Соборності України

   З нагоди Дня Соборності України та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу 20.01.2022 р. в бібліотеці провели популярну інтелектуальну гру брейн-ринг «День Соборності України – символ національного єднання українського народу».  

 Гра відбулась за ініціативою заступника директора з виховної роботи,  учителя історії та правознавства ліцею № 227 Аль-Анні Амара Хуссейновича.

  В грі взяли участь три команди: 10-А, 10-Б, 10-В класів ліцею №227. 


 Один з творців Акту Злуки, державний секретар ЗУНР Лонгин Цегельський говорив про день 22 січня: "Це така дата, що її виучувати будуть напам'ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва над Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі". 

   Його слова стали  пророчими.

 Сучасна молодь і справді цікавиться історичним  минулим  України. 

  Особливо актуальною для них є тема боротьби українського народу за соборність своїх земель. 

   

   Про це свідчить активна участь учнів в даній інтелектуальній грі брейн-ринг. 

   Три команди змагалися в своїх знаннях з історії Соборності України. 

 

  Всі учасники показали високий рівень знань, правильно відповідали на запитання, часто не витрачаючи свою хвилину на роздум. 

   



   Це вказує на те, що учні мають широкий світогляд, гарні знання з історії України, вміють швидко та оригінально думати. 

   


  На завершення гри Амар Хуссейнович зазначив, що  з поміж особливих прикмет нашого народу з сивої давнини завжди простежувалось прагнення до єдності всіх теренів українського народу. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної, соборної та демократичної України. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми  віримо в те, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже ми є гідними нащадками наших предків. 



Немає коментарів:

Дописати коментар