понеділок, 17 січня 2022 р.

16 СІЧНЯ – ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ-ВОЇНІВ – «КІБОРГІВ»

 16 січня в Україні вшановують пам'ять героїв-воїнів - "кіборгів" -  захисників Донецького аеропорту. 
  "Кіборгами" нескорених українців назвали російські окупанти, тому що тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.
 Вшановуючи героїв-воїнів - "кіборгів" 13.01.2022 р. в бібліотеці   провели вечір-пам'ять "Герої не вмирають".

 На зустріч з учнями 9 в класу ліцею №227 завітали голова громадської організації "Славетні епохи України" Дурмасенко Олег Леонідович та Боровик Руслан - "кіборг" (позивний "Багдад"), миротворець двох ротацій в Іраку, ветеран АТО, громадський діяч.

 Олег Леонідович розповів учням про свого сина-героя - Дурмасенка Олексія - солдата із позивним "Динамо", який пройшов бойове хрещення як "кіборг", захищаючи Донецький аеропорт упродовж 12 діб.  
   
 Олексій загинув 29 грудня 2014 р. в районі селища Піски (Ясинуватський район) під Донецьком, коли напала диверсійна група противника, він кинувся на підмогу побратимам і загинув у бою.


 "Кіборг" Боровик Руслан пішов в зону АТО  добровольцем.   Він служив  гранатометником 1-ї роти 90-го батальйону на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади. Руслан потрапив у Донецький аеропорт у розпалі його героїчної оборони у листопаді та грудні 2014 року. 
  Він розповідав дітям про найтрагічніші години оборони ДАП так, немов переживав усі ці події заново. Звичайно, йому було тяжко й болісно згадувати. Але Руслан розповідав про цю страшну війну, щоб діти знали ціну миру і пам'ятали її героїв - "кіборгів". За його словами "кіборг" асоціюється не лише з героїзмом та мужністю, а і з чимось нереальним, над межами людських можливостей. "Кіборги" стали символом честі та незламності українського духу, українського прагнення волі та незалежності, гідним прикладом  любові, жертовності та мужності, про яких потрібно пам’ятати.

 

  В кінці заходу загиблих оборонців  Донецького аеропорту вшанували хвилиною мовчання.


Світлина на згадку


Немає коментарів:

Дописати коментар