вівторок, 27 липня 2021 р.

     З 5.07.2021 р. по 29.07.2021 р. в бібліотеці представлена  виставка-огляд 
"Євроінтеграційний простір України: політичний та економічний аспекти".

 Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог революції гідності. У системі зовнішньополітичних пріоритетів України вона посідає особливе місце. 
  Для України європейська інтеграція – це шлях модернізації економіки, подолання технологічної недосконалості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, вихід на світові ринки, насамперед на ринок Європейського Союзу (ЄС). Як невід’ємна частина Європи Україна орієнтується на діючу в провідних європейських країнах модель соціально-економічного розвитку.
  
Досягнення України у напрямі до ЄС: 

   Ухвалено системні євроінтеграційні закони про внутрішні води, електронні комунікації, донорство крові тощо.
   Триває інтеграція у Єдиний цифровий ринок ЄС. Узгоджено спільний робочий план співпраці між Україною та ЄС щодо електронних довірчих послуг.
    Синхронізація у митній галузі: ухвалені урядом рішення дали змогу перейти до тестування роботи й поступового запуску авторизованих економічних операторів і національної електронної транзитної системи (NCTS). Бізнес уже відчув переваги, зокрема економію часу й коштів під час проходження митниці та перевезення товарів.
   Інтеграція енергетичних ринків України та ЄС: закріплено мету щодо синхронізації об'єднаної енергосистеми України з енергомережею ENTSO-E у 2023 році.
   Розпочала роботу попередня оцінююча місія ЄС щодо готовності інфраструктури якості України до укладання угоди АСАА. Ця угода стимулюватиме Україну продавати в ЄС готову високотехнологічну продукцію.
 Активізовано участь України у макрорегіональних стратегіях ЄС. Україна стала першою країною - не членом ЄС, яка головуватиме у Дунайській стратегії (з листопада 2021-го по листопад 2022 року).
  Уперше проведено широке обговорення з бізнесом функціонування зони вільної торгівлі й зібрано його пропозиції для оновлення угоди.
  Розпочато діалог високого рівня з питань залучення України до Європейського зеленого курсу. Визначено пріоритетні напрями співпраці на основі поданих Україною пропозицій, а саме: енергоефективність, водень, трансформація вугільних регіонів, промислові альянси та розвиток кліматичної архітектури.





Немає коментарів:

Дописати коментар