середу, 7 липня 2021 р.

11 липня 1941 року почалась героїчна оборона Києва

  11 липня 1941 року війська 3-го моторизованого корпусу під командуванням Е. фон Кляйста намагалися прорвати оборону радянських військ і увірватися в Київ. Однак гітлерівці зустріли рішучий опір захисників міста, основу яких становили тільки штатні підрозділи київського укріпрайону, окремі частини прикордонних військ НКВС, інженерно-саперні підрозділи, курсанти військових училищ. Сили були нерівні. Однак Сталін грізно попередив М. Хрущова, що коли буде зроблено хоч один крок до відступу, всіх винуватців жорстоко покарають як боягузів і дезертирів. 

  14 липня на допомогу гарнізону київського укріпрайону підійшли фронтові війська, які помітно посилили можливості оборони. 
   Крім військових частин, які обороняли Київ, активну участь в обороні міста взяли і його жителі. З початку війни понад 200 тисяч киян пішли добровольцями на фронт, а в місті було створено народне ополчення - щодня понад 160 тисяч жителів працювало на будівництві оборонних рубежів.
   Оборона Києва тривала 72 дні. Не зважаючи на героїзм, мужність та стійкість його захисників 19 вересня 1941 року нацисти увірвалися в столицю України.



 

  Запрошуємо вас ознайомитися з нашою виставкою-подією "Оборона Києва на сторінках книг", щоб детальніше дізнатися про одну із героїчних сторінок нашого рідного міста - оборону Києва. Виставка триватиме до 20.07.2021 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар