середу, 21 квітня 2021 р.

21 квітня - 205 років від дня народження англійської письменниці Шарлотти Бронте

  Шарлотта Бронте ввійшла в історію літератури, зайнявши чільне місце поряд з великими романістами такими, як Чарльз Діккенс та Вільям Теккерей. Саме ці письменники своїми творами змусили замислитись над проблемами суспільства,  показали реальне життя з його протиріччями та конфліктами, реальну людину з її чеснотами та недоліками.

  Феномен популярності Шарлотти Бронте пояснити неможливо. Письменниця володіла тим, що Гете називає секретом генія - здатністю відображати все, що їй довелося  бачити і відчувати. Тому її творчість, наче магніт, з кожним роком притягує нових шанувальників. 

   Наша бібліотека має добірку книг письменниці, яку ми вам з радістю представляємо у день її 205-річного ювілею.

 "Джен Ейр" - одна із самих знаменитих книг всіх часів і народів, що увійшла у золотий фонд світової літератури.

Вікторіанська Англія: вихована, стримана і юна сирота на ім'я Джен Ейр отримала місце гувернантки в маєтку Торнфілд. 

  Після восьми років, проведених в пансіонаті, життя в маєтку їй здалося справжнім щастям. Але  яка доля чекає на Джен Ейр? Ви дізнаєтесь, прочитавши цю книгу.

   Головна героїня роману Люсі Сноу терпить багаточисленні перепетії долі на шляху до щастя. Вона рано осиротіла, залишилась без підтримки та засобів існування. Їй довелося пережити багато труднощів, розчарувань, втрату ілюзій та крах надій. 
  Чи опустить вона руки, чи прийме удари долі, чи зуміє зберегти себе і свою незалежність та вийти переможницею у боротьбі, яка називається життя?
  "Шерлі" - ймовірно, найбільш гостросюжетний з романів письменниці. У ньому сполучаються "готичні" й детективні мотиви. Однак його захопливий сюжет є лише обрамленням для тонкої психологічної історії непростих стосунків чоловіка й двох жінок, що далеко виходять за межі традиційного любовного трикутника. Щоб дізнатися,  як складуться долі героїв та історії їх кохання, прочитайте цей роман. 
  
  Шарлотта Бронте живе і буде жити в героях своїх романів. Для тих, хто шукає джерело натхнення, знайде його для себе в книгах видатної письменниці. 


Немає коментарів:

Дописати коментар