середу, 6 березня 2019 р.

«Натхненні генієм твоїм, Кобзарю»

З 2.03.2019 р. по 31.03.2019 р. в читальній залі представлена виставка картин «Натхненні генієм твоїм, Кобзарю» учнів художньої школи № 9.

 Кожен, хто долучається до Шевченкового слова, черпає в нього наснагу для творчості. 
   Образ Великого Кобзаря для учнів художньої школи №9 став близьким і рідним. Захоплені любов'ю великого поета до Батьківщини, неповторним колоритом його поезій, вони створили картини про його життя і творчість.
 На виставці представлено вісім картин, написаних фарбами гуаш.   Дивлячись на картини, ми ніби поринаємо в автобіографічні спогади Т. Шевченка: "Мені тринадцятий минало...", "Село" ("Село на нашій Україні, неначе писанка  село"), "Садок вишневий коло хати", "Тарасова ніч". 
   Як істинний патріот Т. Шевченко звертався до героїчної історії своїх предків. Перш за все, його захоплювала козацька відвага. Ця тема небайдужа і юним художникам. Героями їх картин стали Іван Гонта,  Максим Залізняк, які для них є прикладом мужності і вірного служіння рідній землі.  
   Всі роботи поєднує не дитяче бачення в розкритті теми та образу Т. Г. Шевченка.
    Картини радують, дивують.     Споглядаючи картини, неначе стаєш учасником тих  подій. Всі картини пронизані її величністю - любов'ю до героїчного минулого України, її генія - Тараса Шевченка.
   Діти прагнули створити свій власний образ Т. Шевченка і це їм вдалося.









Немає коментарів:

Дописати коментар