четвер, 21 березня 2019 р.

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів


    З 10.03.2019 р. по 31.03.2019 р. представлена виставка-порада "Бережімо ріки, бережімо води. Як матусю рідну, бережімо природу!"
   22 березня у всьому світі відзначається Всесвітній день охорони водних ресурсів. 

Уперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро, а на світовому рівні свято відзначається з 1993 р.


  
  У червні 1999 р. в Лондоні на ІІІ Конференції міністри екології і охорони здоров'я 35 європейських країн, у тому числі і України, підписали Протокол з проблем води і здоров'я та зобов'язались оберігати своїх громадян від захворювань, пов'язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.
 Без води  неможливе життя. З давніх-давен наші пращури вшановували воду, поклонялися їй, вірили у її магічну силу, дбали про її чистоту. 
    Вода - еліксир життя. Подарувавши людям воду, природа дала їм до рук величезне багатство.
 Сьогодні над водою нависла загроза - забруднення. Заводи й фабрики часто забруднюють стічними водами річки. Люди викидають різноманітне сміття просто у озера, ріки і моря, завдаючи їм непоправної шкоди.
   Тому дуже важливо дбайливо ставитись до водних ресурсів. Саме з цією метою організували виставку-пораду "Бережімо ріки, бережімо води. Як матусю рідну, бережімо природу!", яка нагадує про проблеми збереження води на Землі та спонукає замислитись над тим, що ми передамо у спадок прийдешнім поколінням.



  



Немає коментарів:

Дописати коментар