середу, 8 березня 2023 р.

Творча зустріч з Сергієм Олександровичем Соколовим

  7 березня в читальній залі бібліотеки відбулась творча зустріч з  військовим тероборони, волонтером, просвітником, педагогом і патріотом України  Сергієм Олександровичем Соколовим. 


   "Я - патріот України, люблю я свою Україну і до вподоби мені дух свободи, що витає тут, на перехресті цивілізацій, віками і тисячоріччями. Особливо я вірю в свій український народ, у те, що він, у більшості своїй, вийде зі шляху простого споживацтва і сьогоденства, і стане справжньою нацією, яка відновить свій шлях і знайде почесне місце у світовій історії майбутнього" 
С. Соколов

   І з любові до України та гордості за український народ Сергій Олександрович підготував і написав науково-популярну книгу "Історія в моментах. Україна/  Московія", яку він презентував користувачам бібліотеки.

  Свою книгу автор присвятив воїнам, що загинули в боях поблизу кургану Савур-Могила та в Іловайському котлі в серпні 2014 року. Під час написання  книги, Сергій Соколов опирався на десятки джерел, як українських, так і закордонних, що примножує її цінність.
    Це публіцистичне видання на 260 сторінок. У ньому 2 великих розділи (1-й - коротко про важливі етапи історії України та висновки, 2-й – про Московію та московитів і висновки). 

  Книга   особливо актуальна сьогодні, так як висвітлює такі важливі питання: Що для нас Україна?  Хто ми – українці? Що ми знаємо про свою історію та ідентичність? Що ми вже зробили і що нам треба ще зробити для своєї рідної країни, щоб вона стала успішною? В чому суть агресії росії? 
    Сергій Олександрович коротко розповів про основні етапи боротьби України проти російського поневолення. Ознайомив з видатними діячами науки України, основна діяльність яких припадала на різні історичні періоди. 
   
   Ми вдячні Сергію Олександровичу за подаровану бібліотеці книгу.  Це цінний вклад в поповнення нашого книжкового фонду. 

Немає коментарів:

Дописати коментар