вівторок, 31 травня 2022 р.

"Янголи за покликом серця"

  Діти – це  наше майбутнє! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. Ми, дорослі, повинні створити всі умови, щоб виросли діти добрими, світлими, щирими і сердечними.

 Ми маємо захистити наших дітей від життєвих негараздів, страждань, хвороб, війн. Але, на жаль, їхнє дитинство затьмарила війна. І діти враз стали дорослими. Поки в Україні точаться запеклі бої, де наші воїни відбивають ординську навалу російських нелюдів, діти в тилу допомагають ЗСУ як можуть.  Вони влаштовують акції проти війни, різноманітні ярмарки, плетуть маскувальні сітки, віддають власні кошти, допомагають готувати  страви для бійців. Тим самим роблять посильний внесок у спільну перемогу над ворогом. 

 "Янголи за покликом серця" - так називають дітей, які безкорисливо допомагають іншим, а в даному випадку - військовим. 

 При спробі самостійно евакуюватися  з Попасної, машину розстріляли росіяни. 15-річна дівчина Ліза Чернишенко їхала на пасажирському сидінні в оточенні інших односельчан. Водій та пасажири отримали поранення, тоді дівчина вирішила пересісти за кермо. З простріляними ногами попри небезпеку вона вивезла 4 поранених дорослих до Бахмута. Загальна відстань, яку здолала юна героїня – близько 30 кілометрів.

  5 травня 2022 року російські військові обстріляли Фельдман-Екопарк – регіональний ландшафтний парк у Харківському районі, який є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України. В результаті обстрілу загинув 15-річний хлопець-волонтер, який допомагав у годівлі та евакуації тварин. 

  Діти, які евакуювалися за кордон, не стоять осторонь, а допомагають Україні, чим можуть. Так, маленька волонтерка Софія Ящук 20 квітня під час загальної аудієнції з Папою Римським зі словами: "Україна! Маріуполь!" вручила  Його Святості лист-прохання  врятувати людей  з оточеного російськими військами Маріуполя. 

  Небайдужі одеські  школярі - Євгенія, Матвій та ще двоє їхніх товаришів, щоб зробити свій внесок у нашу спільну перемогу над ворогом, влаштували імпровізований стенд для збору коштів на потреби української армії. Вони збирали пожертви, продаючи свої іграшки випадковим перехожим, щоб відправити гроші на бронежилети для армії. 

 Діти та підлітки плели маскувальні сітки для військових з того, що принесли самі та інші. 




 8-річний небайдужий хлопчик з великим серцем Саша Кушніров віддав свої заощадження - 5000 грн., які збирав впродовж 4-х років, на автівку для військових.

   11-річна ужгородка Юлія Блонська виготовляє і продає персні з бісеру, кольорова гама яких патріотична.  Кошти дівчинка передає на потреби наших військових.

  Діти виготовляють обереги для військових, які боронять Україну на передовій.
  Діти впевнені, що страви, приготовлені їхніми руками,  допоможуть нашим бійцям перемогти ворога.

 
 В підтримку дітям України
Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон  написав листа,  в якому  підкреслив, що вірить у перемогу України та сказав, що вони не самі у такий важкий час. Джонсон подякував маленьким українцям за те, що своїм прикладом роблять увесь світ сміливішим.

"Багато хто з вас бачили або пережили те, свідком чого не повинна бути жодна дитина. Проте щодня українські діти вчать усіх нас тому, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи. Я не можу придумати кращого прикладу для наслідування для дітей та дорослих у всьому світі», - написав він.

 Прем'єр-міністр попросив дітей пишатися своєю країною, своїми батьками, своїми сім'ями, своїми солдатами та "найбільше" собою та пообіцяв подвоїти зусилля допомоги.

 Вдячні українські діти написали листи у відповідь голові уряду Великої Британії.  

  Шестирічний Ілля, який втратив сім'ю під час боїв в обложеному росіянами Маріуполі, написав відкритий лист до британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

 Написала своє звернення й дев’ятирічна Дарія:"Дорогий Борис Джонсон, дякуємо вам за підтримку, ми переможемо. Ми вас любимо. Бажаю щастя і здоров’я. Переможемо. Коли? Скоро".

 

   Дев’ятирічна Анастасія зазначила, що радіє підтримці від Великої Британії та написала:"Дякуємо вам, Борис Джонсон, за те що нас підтримуєте. Ми вас любимо".

    Дорогі наші діти, пам'ятайте добро завжди перемагає зло, а світло - темряву. Ви робите добрі справи, наближаючи країну до перемоги, а головне прагнете миру. 

   Перемога буде за нами! Все буде Україна! Слава Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар