пʼятницю, 20 травня 2022 р.

21 травня - День Європи в Україні

 Щорічне відзначення Дня Європи в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 "Про день Європи", яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

  З 16.05.2022 р. по 31.05.2022 р. до цієї дати на абонементі представлена виставка-знайомство "Європа - наш спільний дім, Європа - колиска усіх країн".

 День Європи в Україні є справою державного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Наша виставка познайомить вас  з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням,  історією європейської ментальності від античності і до наших днів.  

  Кожна європейська країна становить собою самобутню частину певної цивілізації з притаманними їй економічним поступом, духовними цінностями і культурним надбанням. Кожне європейське місто є артефактом культури й виразником матеріального прогресу, що приваблює своїми архітектурними перлинами, історичними пам'ятками, прекрасними парками та водограями, чудовими пейзажами.  

  Доступний виклад матеріалу заохотить до читання всіх, хто цікавиться культурно-історичним розвитком європейських країн. 

Немає коментарів:

Дописати коментар