понеділок, 13 травня 2019 р.

Вечір-зустріч з ветеранами Другої світової війни

 11.05.2019 р. відбувся вечір-зустріч з ветеранами Другої світової війни 
«Перемога! Ясна Перемога!
Свято Миру, Свободи й Весни… 
Ми доземно вклоняємось
Нині всім героям, звитяжцям війни!»

   74 роки минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Все далі відходять грізні роки Другої світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Перемоги своє життя.

  
 Присутні схилили голови перед світлою пам'яттю героїв, які пожертвували своїм життям заради миру на землі. 

   

  Ветерани! Їх дуже мало залишилося в життєвому строю. На святі були присутні лише діти війни. Це - ціле покоління, чиє дитинство пройшло в роки війни, на чиїх долях воєнне лихоліття залишило невигойну рану - сирітство, втрату рідних і близьких людей, моральні і фізичні травми. Вони винесли на собі і нестатки воєнного часу, і відбудову свого рідного міста Києва. Ціною їхньої самовідданої праці ми змогли пережити і розруху, і голод 1946-1947 рр.

  Петрова Галина Павлівна, Петров Анатолій Андрійович, Терещенко Галина Анатоліївна, Кузьменко Алла Іванівна, Плюта Марія Романівна, Жаборовський Віктор Іванович пройшли через воєнне лихоліття, винесли на собі тяжкі роки нацистської окупації, відбудовували і відроджували нашу рідну Україну. Вони пам'ятають ті страшні воєнні часи, своє обпалене дитинство, важкі втрати рідних і близьких. Їм важко згадувати, але вони ділилися своїми спогадами зі сльозами на очах та щемом у серці з присутніми. 


   

  Мушта Іван Юхимович прочитав власний вірш, присвячений Дню Перемоги.







  


   Корольова Олена Євгеніївна натхненно декламувала   вірші з воєнної тематики.






     Петров Анатолій Андрійович привітав присутніх зі святом та заспівав попурі воєнних пісень.

   

  Середенко Олександр Федорович також долучився до святкових привітань та виконав пісні воєнних літ. Присутні підспівували йому.








   Присутні мали можливість почути  патріотичні пісні  учасників хору "Осіннє золото" під керівництвом Корольової Олени Євгеніївни.



















Немає коментарів:

Дописати коментар