суботу, 11 травня 2019 р.

Екскурсія в ботанічний сад ім. М.М. Гришка


    9.05.2019 р. провели екскурсію в ботанічний сад ім. М. М. Гришка "Рай просто неба".



 З точки зору бібліотекарів, можна сказати, що ботанічний сад ім. М. М. Гришка є прекрасною книгою, сторінки якої можна гортати, переходячи від експозиції до експозиції. Тому вже стало традицією кожного року саме 9 травня проводити для користувачів екскурсію в цей прекрасний диво-сад.
   Ідея створення ботанічного саду виникла восени 1918 року, коли була створена Національна академія наук. Серед її установ значився і Ботанічний сад. Його наукові основи були розроблені завдяки працям відомого флориста, мандрівника  і знавця ботанічних садів світу - Володимира Липського. 
  Із переселенням столиці України з Харкова до Києва уряд восени 1935 року затвердив рішення Київради про будівництво ботанічного саду і відведення ділянки землі площею в 117 га на Звіринці. Будівництво розпочалося восени 1935 року.
   
У здійсненні проекту були значні труднощі, та попри це до початку Другої світової війни було зібрано близько 1050 видів рослин просто неба і майже 1000 таксонів оранжерейних рослин.
    


  За різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень ботанічний сад посідає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. 
    

 Нині до його складу входить унікальний колекційний фонд, який налічує близько 11180 видів, що належать до 220 родин та 1347 родів.





















Немає коментарів:

Дописати коментар