вівторок, 11 грудня 2018 р.

"Ви ж були найперші Із вогню та в полум'я шугали... Ви ж собою людство заступали..." М. Сингаївський

З 10.12.2018 р. по 29.12.2018 р. до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС представлена виставка-вшанування

"Ви ж були найперші
Із вогню та в полум'я шугали...
Ви ж собою людство заступали..."
М. Сингаївський

    Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Цього дня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Це визначено Указом Президента України № 945/2006 від 10 листопада 2006 року.
До цієї дати в читальній залі представлена виставка-вшанування 
"Ви ж були найперші
Із вогню та в полум'я шугали...
Ви ж собою людство заступали..." 
М. Сингаївський.
  
   За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

  Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар