четвер, 26 квітня 2018 р.

"Ви ж були найперші Із вогню та в полум'я шугали... Ви ж собою людство заступали..." М. Сингаївський


25.04.2018 р. провели вечір-зустріч з ліквідаторами аварії на ЧАЕС
"Ви ж були найперші
Із вогню та в полум'я шугали...
Ви ж собою людство заступали..." М.Сингаївський

 В бібліотеці вже стало доброю традицією вшановувати тих, хто пожертвував своїм здоров'ям і життям, захищаючи нас від атомного лиха. 
 Чорнобильська трагедія назавжди залишиться в серцях та пам'яті народу тому, що вона торкнулася кожного з нас: невиліковні хвороби, сльози наших рідних і близьких.
   Дзвони Чорнобиля і досі лунають над нами, і від того відлуння серце і досі обливається кров'ю.
     В читальному 
залі бібліотеки зібралися учні 7-го класу ліцею №227, щоб зустрітися і подякувати за героїзм ліквідаторам, які виконали свій священний обов'язок перед Україною і її народом, зупинили розповсюдження атомної катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всього світу.
   Від імені ліквідаторів виступив Посол миру, доктор філософії, член Національної спілки журналістів України, спецкор газети "Пост-Чорнобиль", автор книги "731 спецбатальон" Гудов Володимир Анатолійович. Він детально розповів про 731 спецбатальон, який ліквідовував наслідки аварії з 30 липня по 9 вересня 1986 року. Діти дуже уважно слухали про те, як все було насправді, як відносились до своєї роботи ліквідатори в епіцентрі вибуху.
 Своїми спогадами поділився ліквідатор Мушта Іван Юхимович та прочитав власні вірші про чорнобильську трагедію, які дуже  всім сподобалися. 
   

  Учні переглянули фільм-хроніку "Чорнобиль: події та уроки".




  

  Присутні схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя під час ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи.


 Ця зустріч не залишила байдужими нікого. Учні та їх класний керівник Галина Аркадіївна активно долучилися до обговорення побаченого та почутого. Вони також висловили свою вдячність ліквідаторам, які ризикуючи своїм життям, вберегли людство від атомного лиха.


Нехай пам'ять про страхіття чорнобильської катастрофи навчить нас цінувати мир, спокій і найбільші людські цінності - здоров'я і життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар