четвер, 19 квітня 2018 р.

"Збережемо пам'ять поколінь"

З 2.04.2018 р. по 30.04.2018 р. до Міжнародного дня пам'яток і визначних місць в читальному залі бібліотеки представлена виставка-рекомендація "Збережемо пам'ять поколінь".

 З ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС) і за рішенням Генеральної Асамблеї ЮНЕСКО з 1983 року Міжнародний день пам'яток і визначних місць  відзначається щороку 18 квітня.

  
  В Україні цей день має назву «День пам’яток історії та культури» і  відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року  відзначається щорічно 18 квітня.
  

  Україна сповнена своїми дивами. Вона несказанно багата на культурні пам'ятники та різні історичні визначні пам'ятки.
  Бахчисарайський палац, Кам'яна Могила, Резиденція Буковинських митрополитів, Софія Київська, Херсонес Таврійський, Хотинська фортеця визнані ЮНЕСКО визначними пам'ятками світової культури.
   Але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас. Вивчайте, пишайтеся та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ви відкриєте для себе багато нового і цікавого.
  Книжкова виставка "Збережемо пам'ять поколінь" спрямована на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини  та необхідністю  докладання ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

  


Немає коментарів:

Дописати коментар