понеділок, 10 червня 2024 р.

Творча зустріч з Петровським Володимиром Борисовичем "Чуєш, брате мій"

   8.06.2024 р. в читальній залі бібліотеки відбулась творча зустріч "Чуєш, брате мій"  з Петровським Володимиром Борисовичем - українським громадським діячем, керівником Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", бардом, істориком, одним з двох людей в світі, які отримали розряд з парашутного спорту після втрати зору, інвалідом зору І групи з дитинства. 

  Володимир  Борисович знаний та відомий як в Україні, так і за її межами. Виконавець українських народних пісень, романсів та української авторської (бардівської) пісні; проводить численні сольні виступи, в тому числі — для осіб з інвалідністю, мало захищених верств населення, а також для учасників бойових дій на сході України. Учасник численних міжнародних програм, метою яких є активізація громадянського суспільства в Україні.

    Попри свою хворобу, маючи сильний характер, жагу до життя, Володимир Борисович не скорився долі, а став високоефективним, кваліфікованим фахівцем, соціально активною, творчою і життєствердною людиною. 
     
   Своїм життям він надихає та показує приклад абсолютно здоровим людям,  як можна бути корисними державі та  повноправними членами суспільства. За словами Володимира Борисовича: "Якщо людина хоче, вона може все. Треба вірити у свої сили, ставити мету і наполегливо до неї йти. Хворобу, страх і безвихідь треба перемогти."

   У виконанні Володимира Борисовича патріотично, символічно і зворушливо, талановито прозвучали пісні, в яких любов до України, її героїчних синів, ствердження, що Україна - міцна духом, волелюбна нація і ніякий ворог її не здолає. 

   Півтори години спілкування з Володимиром Борисовичем промайнули  непомітно. На заході панувала дружня, позитивна атмосфера. І тільки гучні оплески слухачів порушували магію незабутньої зустрічі. 
   Акордом вечора була пісня на слова і музику Петровського В. Б. "Ботанічний сад, або Лірика війни", яка зайняла одне з перших місць на пісенному конкурсі людей з вадами зору в Болгарії в 2023 році.

Пісня "Товариство моє" 
муз. П. Дворського, сл. Б. Гури


Козацький романс "Віє вітер, віє буйний"
 сл. І. Котляревського, муз. народна


 "Стрілецький романс" 
сл. С. Галябарда, муз. П. Зіброва


Пісня "Журавлі" ("Чуєш, брате мій?") 
сл. Б. Лепкого, муз. Л. Лепкого


Пісня "Мамина вишня"
 сл. Д. Луценка, А. Пашкевича


Пісня "Ботанічний сад", 
або Лірика війни"
 сл. і муз. Петровського В. Б. 



Немає коментарів:

Дописати коментар