вівторок, 25 червня 2024 р.

28 червня - День Конституції України

  З 17.06.2024 р. по 30.06.2024 р. до Дня Конституції України в читальній залі  представлена виставка-ствердження "Основний Закон – дороговказ у світ гідного життя".

  

  Конституція України –  головний нормативно-правовий акт держави,  в  якому закладено основу держави - її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян. 

 



  Конституція України – це гордість країни,  наш моральний орієнтир. 

 Шлях становлення української державності та її Конституції був довгим і тернистим.  

 Історично конституційний процес свідчить про наміри юридичного закріплення на найвищому рівні таких цінностей українського народу, як демократія, верховенство права, рівність громадян, незалежність і територіальна цілісність своєї держави та європейський цивілізаційний вибір.

  Сьогодні ми керуємось Конституцією України, прийнятою Верховною Радою 28 червня 1996 року. Конституція чітко відображає  загальнолюдські цінності,  норми міжнародного права,  ідеали гуманної, демократичної, правової, соціальної держави і громадянського суспільства,  запорукою яких є  триєдність законодавчої, виконавчої та судової гілок влади. 


  

 Українська Конституція – реальна, а не декларативна. Статті Основного Закону в Україні беззаперечно виконуються. Основними правами, закріпленими Конституцією є  право на особисту недоторканість, на вільне виявлення  своїх поглядів і переконань та невід'ємне право на життя.

 


  Але в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, права українського народу постійно порушуються. 

  І ми вкотре у збройній боротьбі відстоюємо цивілізаційний вибір українського народу.

   
 Ми не дозволимо  порушити наші демократичні цінності та обов'язково переможемо! 
 

   Україна обов'язково стане сучасною європейською державою, в якій людина, її життя, здоров'я, честь, гідність, недоторканість, безпека будуть найвищою соціальною цінністю. 



Немає коментарів:

Дописати коментар