четвер, 13 червня 2024 р.

5 червня - Всесвітній день охорони довкілля

  З 3.06.2024 р. по 16.06.2024 р.  до Всесвітнього дня довкілля в читальній залі представили виставку картин учнів художньої школи №9 "Літні фантазії дітей".
  Літо - пора відпочинку, яскравих вражень, творчості та фантазій. 
   Саме влітку діти найчастіше запускають в небо повітряні кульки, роблять з них різноманітних тваринок. 
  Звичайно,  це красиве і феєричне видовище. Але від хвилинних емоцій маємо дуже плачевні наслідки для довкілля, тварин і птахів.

5 причин відмовитися від повітряних кульок:

1. Повітряні кульки можуть подолати відстань в тисячі кілометрів, забруднюючи найвіддаленіші і незаймані куточки нашої країни.

2. Термін розкладання кульок від 4 років, а капронових стрічок понад 100 років. Цього достатньо, щоб нашкодити тваринам, яких дуже приваблює яскраве забарвлення кульок. В результаті птахи часто заплутуються в стрічках і не можуть більше літати, а наземні тварини ковтають залишки куль.

3. Багато тварин не здатні відрізнити їжу від сміття, тому вони можуть випадково проковтнути предмети, які завдадуть їм шкоди. Коли тварина проковтує повітряну кульку, вона може блокувати її кишковий тракт та призвести до смерті.




4. Латексні кульки забруднюють річки та небезпечні в першу чергу для тварин, а ось вироби з фольги можуть призвести до відключення електроенергії і спровокованих іскрою пожеж.
5. З огляду на дані наслідки, в деяких регіонах Великобританії, Австралії та США запуск кульок заборонений законодавством.





В озонову дірку
подивився янгол:
-Господи, скажи їм, щоб
вони схаменулись!
Ліна Костенко



Немає коментарів:

Дописати коментар