четвер, 27 червня 2024 р.

Флешмоб "Хай буде літо книгами зігріто"

  Щоб відпочинок дітей влітку був цікавим, змістовним, пізнавальним 27.06.2024 р. на масиві Теремки ІІ провели флешмоб  "Хай буде літо книгами зігріто".
  Діти фотографувалися з книгами українських авторів, в яких вони знайдуть для себе необхідне, цікаве, відкриють  завісу раніше невідомого, познайомляться з новими героями та отримають насолоду від читання.
  Запрошуємо юних мешканців мікрорайону Теремки ІІ  та членів їх сімей відвідати нашу бібліотеку і знайти цікаву книгу для кращого відпочинку у літню пору. 












середа, 26 червня 2024 р.

Майстер-клас "Закладинка книжкова - помічниця чудова"

  26.06.2024 р. на дитячому майданчику на масиві Теремки ІІ для дітей провели майстер-клас "Закладинка книжкова – помічниця чудова".

  Щоб діти не нудьгували, а провели канікули  з користю, творчо відпочили та хоч на деякий час забули про лихоліття війни,  для них провели майстер-клас з виготовлення книжкових закладинок.

   Діти з радістю поринули у процес творення.

Вони залюбки виготовляли закладинки у вигляді котиків, олівців, мишок та радіотехнічних деталей. Творчі роботи дітей були дуже креативними та позитивними.

     Ще більше позитиву отримали бібліотечні працівники, коли вдячні діти почали їх обіймати. Дуже радісно, що діти ростуть добрими, лагідними, вдячними.

    Дякуємо їм за це!





















Діти - юні таланти мікрорайону Теремки ІІ

   Юна користувачка бібліотеки Мирослава Савчук -  учениця 2 Д класу гімназії №260,  учасниця 
хореографічного гуртка "Адажіо", який у 2024 році  отримав першу премію на ІІ Всеукраїнському патріотичному багатожанровому конкурсі мистецтв України "Душа" завітала до бібліотеки зі своїми нагородами, щоб продемонструвати свої досягнення бібліотекарям та користувачам блогу.
    Ми пишаємось успіхами юної танцівниці.  Бажаємо їй ще більших творчих злетів, натхнення та сподіваємось на творчу зустріч з вихованцями гуртка "Адажіо" у бібліотеці. 





вівторок, 25 червня 2024 р.

28 червня - День Конституції України

  З 17.06.2024 р. по 30.06.2024 р. до Дня Конституції України в читальній залі  представлена виставка-ствердження "Основний Закон – дороговказ у світ гідного життя".

  

  Конституція України –  головний нормативно-правовий акт держави,  в  якому закладено основу держави - її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян. 

 



  Конституція України – це гордість країни,  наш моральний орієнтир. 

 Шлях становлення української державності та її Конституції був довгим і тернистим.  

 Історично конституційний процес свідчить про наміри юридичного закріплення на найвищому рівні таких цінностей українського народу, як демократія, верховенство права, рівність громадян, незалежність і територіальна цілісність своєї держави та європейський цивілізаційний вибір.

  Сьогодні ми керуємось Конституцією України, прийнятою Верховною Радою 28 червня 1996 року. Конституція чітко відображає  загальнолюдські цінності,  норми міжнародного права,  ідеали гуманної, демократичної, правової, соціальної держави і громадянського суспільства,  запорукою яких є  триєдність законодавчої, виконавчої та судової гілок влади. 


  

 Українська Конституція – реальна, а не декларативна. Статті Основного Закону в Україні беззаперечно виконуються. Основними правами, закріпленими Конституцією є  право на особисту недоторканість, на вільне виявлення  своїх поглядів і переконань та невід'ємне право на життя.

 


  Але в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, права українського народу постійно порушуються. 

  І ми вкотре у збройній боротьбі відстоюємо цивілізаційний вибір українського народу.

   
 Ми не дозволимо  порушити наші демократичні цінності та обов'язково переможемо! 
 

   Україна обов'язково стане сучасною європейською державою, в якій людина, її життя, здоров'я, честь, гідність, недоторканість, безпека будуть найвищою соціальною цінністю. 



понеділок, 24 червня 2024 р.

Квіти біля бібліотеки

 Саджаємо квіти!  Радіємо життю! 

 Чекаємо перемогу! 

  Дякуємо воїнам ЗСУ, які не тільки нас захищають, а і завжди і всюди приходять на допомогу, як і сьогодні.