понеділок, 17 квітня 2023 р.

Із циклу заходів з цивільного захисту населення "Попередити, запобігти, врятувати"

    З метою отримання грунтовних знань, які б дали змогу  не тільки поліпшити умови праці, підвищити продуктивність праці, але й попередити можливість професійних захворювань, професійного травматизму, аварій, пожеж на виробництві, тощо з 3.04.2023 р. по 30.04.2023 р. на абонементі представлена виставка-факт "Безпечна праця - вимога часу".

     Людина та її здоров'я - найбільша цінність української держави. 

   Одним з найважливіших завдань державної політики є охорона життя і здоров'я людини в процесі її трудової діяльності, створення безпечних і не шкідливих умов праці. Охорона праці в Україні здійснюється за допомогою правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та санітарно-профілактичних заходів та засобів. 

  Регулюють охорону праці Конституція України,  Закон  України  "Про охорону праці", Кодекс законів про працю України, Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", Закон України "Про пожежну безпеку", Кодекс цивільного захисту України та інші нормативно-правові акти. 

   

 Таку велику увагу приділили  законодавчим актам з охорони праці, щоб ви їх дотримувалися в своїй діяльності та усвідомили, що вільне їх трактування просто не припустиме.


 На виставці також представлені  навчальні посібники, інструктажі, типові правила і норми, збірники нормативно-правових актів, диск, періодичні видання, які висвітлюють правила охорони праці в різних галузях діяльності. 

   
   Тож відвідайте нашу виставку, ознайомтесь з матеріалами, представленими на ній,  та дотримуйтесь загальних положень з охорони праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар