понеділок, 17 квітня 2023 р.

17 квітня - День пожежної охорони

  "В їх серцях вогонь палає, а пожеж війни хай не буває"

  За вагомий  внесок   працівників     пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я громадян, приватної, колективної і державної власності від  пожеж, підтримання належного рівня пожежної безпеки на виробництві і в населених пунктах та з метою  вдячності їм, Указом Президента України від 11-го жовтня 2013-го № 555/2013 встановлено професійне свято - "День пожежної охорони", яке щорічно відзначається 17-го квітня.

  Пожежний - це більше ніж професія, це покликання. Праця пожежника вкрай відповідальна, тяжка, героїчна, стресова та дуже важлива. Пожежники виконують свою роботу як вдень, так і вночі. Вони  мають гарну фізичну та теоретичну підготовку, адже від їхнього професіоналізму нерідко залежить життя людей.

 Професійні пожежники не тільки гасять пожежі, вони ліквідовують наслідки повеней, землетрусів, терористичних актів, рятуючи при цьому людей і тварин.

  Вони приходять на допомогу в будь-якій ситуації. Всі вони трохи сантехніки, електрики, механіки, психологи й навіть медичні працівники, при необхідності  надають першу допомогу до приїзду лікарів.

  Пожежники - це відважні і сильні духом люди, адже від їх професійних дій залежить життя інших. 

 Під час російсько-української війни пожежники  героїчно вступили в бій з пожежами, які постійно спалахували через  обстріли російського агресора. 

   Роботу героїв-пожежників складно оцінити.

 Поки росіяни намагаються знищити інфраструктуру українських міст і сіл, пожежники  рятують її від руйнувань,  дістають з-під завалів людей, навіть тоді, коли уже надії на порятунок немає. 

  Ми щиро вдячні пожежникам за героїзм, мужність, хоробрість,  витримку у боротьбі з вогняною стихією. 

 Бажаємо безпеки в роботі, міцного здоров'я миру і спокою в Україні та у ваших домівках!


Немає коментарів:

Дописати коментар