вівторок, 24 січня 2023 р.

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

   27 січня, весь цивілізований світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. 

   До цієї трагічної дати з 16.01.2023 р. по 31.01.2023 р. в бібліотеці організували виставку-пам'ять "Пам’ять во спасіння". 

 Протягом 1933-1945 років нацистська Німеччина знищувала людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної належності, сексуальної орієнтації або генетичного типу як неповноцінних, шкідливих. 

   Голокост постав в уяві Гітлера як стратегія відновлення балансу на планеті та отримання необхідних німцям ресурсів через ліквідацію євреїв. Такий сценарій можна було реалізувати лише у випадку повного знищення Німеччиною інших держав. 

  Тому мета Гітлера полягала у веденні колоніальної війни в усій Європі.

   За роки війни нацисти знищили близько шести мільйонів євреїв, з них півтора мільйони дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час.

    Планомірне знищення євреїв можна назвати просто актом геноциду, настільки безпрецедентним воно було за масштабами. Це була спроба знищити цілий народ, де б не перебували його представники. Саме тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву – Голокост (англ. Holocaust – "всеспалення").

  Тому Голокост - це не лише історія, пам'ять, але й застереження про небезпеку, в основі якої – ненависть, фанатизм, расизм та упередженість.

    Та на жаль, путіна  історія нічого не навчила. Розпочавши війну, він як і Гітлер, мав за мету  розширити російські кордони за рахунок приєднання території України та  знищення української нації. 

   Але ми не дозволимо реалізувати ці  амбіційні плани російського тирана. 


Немає коментарів:

Дописати коментар