суботу, 21 січня 2023 р.

22 січня - День Соборності України

   22 січня 1919 року в золотоверхому Києві під дзвони Святої Софії Директорія Української Народної Республіки урочисто проголосила: "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина та Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка".
   
  21 січня 1990 року напередодні святкування   Дня Соборності України  з ініціативи Народного Руху України близько 3 мільйонів людей взялися за руки і створили безперервний ланцюг від Івано-Франківська, через Стрий, Рівне, Житомир до Києва і довели, що ми єдині. Цей живий ланцюг був одним із наймасштабніших у світовій історії. Ця акція стала провісником незалежної і соборної України. 
  Щороку в День Соборності України в багатьох містах нашої держави люди створюють живі ланцюги як символ єднання української нації.
    Бібліотека також уже четвертий рік поспіль до цієї знаменної дати  створює живі ланцюги разом з мешканцями  масиву Теремки ІІ.
    
   21.01. 2023 р. на подвір'ї біля бібліотеки організували флешмоб   "Соборність душ єднає Україну": живий ланцюг та коло єднання як символ єдності, нескінченності (вічності). Так і Україна, незважаючи на агресивні дії рашистів, буде жити вічно, подолає всі труднощі,  переможе та збереже єдину неподільну  соборну Україну.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар