четвер, 25 листопада 2021 р.

З 25 листопада по 10 грудня в Україні триває міжнародна акція "16 днів проти насильства"

    Ця щорічна міжнародна кампанія починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня - Дня прав людини.

 
 З 1991 року акцію "16 днів проти насильства" підтримують у 100 країнах світу. 
  До цієї акції в бібліотеці з 1.11.2021 р. по 30.11.2021 р. представлена виставка-порада "Світ без насильства".
     Проблема домашнього насильства щодень набуває дедалі більшої гостроти й актуальності. Найбільше від нього страждають жінки і діти. За статистикою майже 70% українок потерпають від домашнього насилля. 35-50% жінок, які потрапляють до лікарень з тілесними  травмами - жертви домашньої тиранії. 

  Сьогодення висуває перед суспільством, батьками важливе завдання - формування людини завтрашнього дня. Яким же він має бути - громадянин України? Людиною високих моральних якостей, вільною, незалежною, відкритою, гуманною. І як виховати таку людину? 

  Застосування насилля щодо дитини як загальноприйнятого виховного засобу - дуже делікатна та болюча тема.

   Кожна дитина - маленьке диво і велике щастя для своїх батьків. 

   Сім'я має бути простором без насильства. Неприпустимо карати дітей, принижувати їхню гідність. 


 



  Що таке ненасильницьке спілкування? Саме цій темі присвячена наша виставка-порада "Світ без насильства".

  Книга Ванди Пултавскої "Саме життя" надзвичайно потрібна в Україні всім, а передусім - жінкам і чоловікам, котрі хочуть створити щасливе подружжя, батькам, котрі прагнуть добре підготувати своїх дітей і уберегти їх від помилок.


 
   Лінда Ландрет -  автор книги "Правильне виховання характеру дітей", спираючись на особистий досвід і результати численних досліджень, пропонує системний план виховання цілісного і шляхетного характеру дітей як основу їхнього майбутнього успішного життя.

  Книга Анни Гресь "Як пригорнути кактус? Книга для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків", покликана допомогти батькам зрозуміти і прийняти свою  дитину, яка подорослішала. Дбайливі батьки навчаться розуміти причини поведінки свого підлітка, не приймати поспішних рішень, знаходити з дитиною спільну мову, вживати правильні слова. А головне - бачити в своїй дитині хороше, навіть якщо цього зараз не видно.

 

    Автор книги "Осуществление желаний: 21 волшебный урок для полной и счастливой жизни" Джо Витале відкриє  секрети, які допоможуть  втілити в життя ваші мрії та бажання. Джо Витале  доступно, до найменшої дрібниці пояснює, як це можна зробити.

  

   В книзі "Они жили долго и счастливо... Книга о тайнах создания семейного очага" висвітлюється повсякденна тема - як прожити довге, а головне, щасливе життя в сім'ї. Даний посібник включає поради та практичні рекомендації психологів, сексологів, астрологів, юристів, кулінарів, дизайнерів. 

 

   Брошура "У пошуках сімейного ладу. Як на шляху до партнерства не загубити сім'ю" дасть вичерпну відповідь -  на яких партнерських стосунках будується щасливе сімейне життя. 


  


   Шановні читачі, разом з нашими авторами відправляйтесь на пошуки секретів міцного сімейного щастя, яке побудоване  без насильства та конфліктів.



1 коментар: