понеділок, 27 вересня 2021 р.

Подорожуємо Україною разом

  Ви любите подорожувати? Відкривати для себе нові місця? Дізнаватися про їхню історію? Відкривати таємниці минулого чи просто отримати нові враження?

   У нашій Україні є місця, які вражають, захоплюють, зачаровують і назавжди залишаються в пам’яті людей, які там побували.

   Напередодні Дня українського козацтва ми познайомимо вас з місцями, пов’язаними з життям українських гетьманів:  Чигирин, Суботів, Батурин. 

   Розпочнемо ж нашу подорож!

 Можливо вона надихне вас на реальні подорожі.


 Для українського народу Чигирин – це один із символів української національної ідентичності й боротьби за незалежність.

  З 1648 р. Чигирин став резиденцією гетьмана Богдана Хмельницького, фактичною столицею Гетьманщини.



   Улюбленою приватною резиденцією Богдана
Хмельницького був хутір Суботів. Тут гетьман не лише відпочивав, а й працював: відомо, що близько 300 універсалів було підписано в Суботові.

 
 Батурин – Гетьманська столиця, резиденція п'яти гетьманів України: Дем'яна Ігнатовича Многогрішного, Івана Самойловича,  Івана Мазепи, Пилипа Орлика, Кирила Розумовського. У місті відкрито Національний історико-культурний заповідник. Це пам`ять про жахливу Батуринську трагедію, про розквіт і занепад Гетьманщини. Тут відбудована Цитадель фортеці – місце козацької слави і горя. Стіни єдиного вцілілого з тих часів будинку Генерального суду зберігають історію забороненого кохання гетьмана Івана Мазепи та юної Мотрі Кочубей. У Батурині доживав віку останній Гетьман України. Вражає красою Палац Кирила Розумовського.
 Основні пам’ятки: Батуринська фортеця, Воскресенська церква, Покровська церква, Музей Археології, Палац Кирила Розумовського, Миколо-Крупицький монастир, Будинок Генерального судді В. Кочубея.


  Тож побувайте в цих національних історико-культурних заповідниках! Ви дізнаєтесь багато цікавого і отримаєте справжню насолоду. 

Немає коментарів:

Дописати коментар