понеділок, 31 липня 2017 р.

Пам'ять закарбована у слові: письменники про Голодомор

З 1.08.2017 р. по 30.08.2017 р. в бібліотеці представлена виставка-пам'ять.

     Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію - Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків. Жорстокість Голодомору полягає передусім у тому, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи або неврожаю, він став результатом навмисної політики більшовицького режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій супроти незгодних тоталітарна система створила для українців умови, які були несумісні з життям. Така політика більшовицького режиму - злочин проти людства, який відповідає Конвенції ООН про геноцид.
  
     Про перебіг голодомору написано понад 10 тисяч статей, свідчень, документів, досліджень науковців, а також творів художньої літератури. 
  На виставці представлені такі документальні матеріали, як "Розсекречена пам'ять. Голодомор 1932-1933 років в Україні в документах ГПУ-НКВД", "Голодомор. Геноцид українського народу 1932-1933".


    

   Також представлені художні твори українських письменників про страшну трагедію людства: Антоненко-Давидович Б. "Смерть Сибірської новели", Барка В. "Жовтий князь", Захарченко В. "Довгі присмерки", Кирій І. "Голодова весна", Мак О. "Каміння під косою", Міщенко Д. "Полювання на жар-птицю", Самчук У. "Марія", Старів С. "Страта голодом", Шопа І. "На крутих поворотах".



Немає коментарів:

Дописати коментар