понеділок, 6 листопада 2023 р.

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

   З 6.11.2023 р. по 20.11.2023 р. до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва в бібліотеці представлена виставка-знайомство «Душа нації – в її культурі».

  Свято засноване, щоб вшанувати професіоналів та аматорів, які присвятили себе благородній справі - відтворенню, збереженню та примноженню неоціненних культурних  скарбів нашого народу.  

   Саме завдяки самовідданій праці українських  митців українська культура змогла зберегти свою самобутність і зайняти гідне місце серед світових культур.

   Культура є ефективним консолідуючим фактором.

  Українська культура, створена тисячоліттями та побудована на національних цінностях і пріоритетах,  була і лишається яскравим явищем світової культури. 

    Ми повинні і надалі зберігати, примножувати українську культуру. 

  Запрошуємо вас здійснити книжкову мандрівку у світ української культури, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів і зберегти свою самобутність та первісну  чистоту.  

  Ви також зможете ознайомитись з процесами  історичного культурного розвитку від найдавніших часів до сьогодення. 

   Через віхи життя і діяльності провідних діячів культури вам відкриється панорама культурного розвитку та досягнення культури України у ХХ столітті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар