середу, 1 листопада 2023 р.

1 листопада - День народження Європейського Союзу


    З 1.11.2023 р. по 15.11.2023 р.  до Дня народження Європейського Союзу в бібліотеці представлена виставка-знайомство 
«Від європейської ідеї – до єдиної Європи».
  Європейський Союз (ЄС) - це унікальний економічний та політичний союз 27 європейських країн.  Вони працюють разом для того, щоб покращувати життя людей у Європі, а також за її межами.
   Понад 60 років ЄС працює заради миру, процвітання та добробуту своїх громадян. З шести країн-засновниць – або держав-членів – у 1950-х роках він перетворився на Союз із 27 країн із населенням, що налічує майже 450 мільйонів людей.

  Те, що починалося як економічний проєкт, спрямований на підвищення рівня життя в післявоєнній Європі, призвело до створення найбільшої у світі зони єдиного ринку, де люди, товари, послуги та капітал можуть вільно пересуватися. Протягом десятиліть ЄС розширив свою сферу діяльності, де співпраця між країнами приносить кращі результати. Країни, які входять до ЄС, вірять, що, працюючи разом, вони стають сильнішими та краще здатні протистояти великим викликам сьогодення. 

  Україна завжди мріяла стати рівноправним членом ЄС. На сьогоднішній день  вступ України в ЄС набув реальних перспектив. ЄС  надав нашій країні  статус кандидата. Це кандидатство є заслугою Збройних Сил України, результатом героїзму та зусиль усього українського народу та наслідком зухвалої політики російської імперії. 

   Факт кандидатства змінює вектор розвитку України. Це не тільки реформи у всіх сферах діяльності, які ми повинні здійснити, а й отримання додаткової мотивації до швидкої перемоги, непорушного миру в нашій державі, а також джерела фінансування для повоєнної України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар