понеділок, 31 травня 2021 р.

Святкування Дня Києва та Дня Теремків

 Бібліотека стала активним учасником у святкуванні Дня Києва та Дня Теремків.

  

   Для мешканців мікрорайону  підготували та презентували книжкову виставку-посвяту "Київ наш славний у слові і пісні звеличений".

   




          На виставці були представлені поезії та пісні, які передають красу нашого улюбленого міста,  його велич, історію та сьогодення. 


      Відома українська письменниця, поетка, член Національної спілки письменників України Іванченко Ірина Альбертівна, творчість якої відома далеко за межами України: в Німеччині, Бельгії, США, Австралії, розповіла чимало цікавинок про Київ. 
  Вона також декламувала вірші про Київ, як власні, так і інших українських поетів. 
   Чудові поезії Ірини Альбертівни є поетичним полотном про  легендарне, уславлене у віках місто  Київ. Поетка, як ніхто, відчуває красу міста, не завжди помітну звичному оку, гармонію в буденності та звичній реальності. 
  Літературознавці не випадково називають її "найбільш київською поетесою", адже Київ є головним героєм шести поетичних книжок авторки.
   Поетичний гімн  Києва -  вірш Дмитра Луценка "Як тебе не любити, Києве мій" прочитала донька поетеси, волонтер нашої бібліотеки Дар'я Лисенко.
   Учасники вокального колективу "Зірниця", з яким бібліотека співпрацює багато років, також декламували вірші про своє улюблене місто та заспівали "Гімн Теремків".


    Гостей свята Абакумова Тетяна познайомила з історією Теремків, звідки пішла їх назва, розповіла, що три стави на Теремках - це частина річки Нивки, яку ще називають Желань. Тетяна Денисівна також розповіла про те, коли і як з'явилися в Києві каштани, які стали квітучим символом столиці. 
   Запрошуємо усіх шанувальників поезії завітати до бібліотеки та прочитати поетичні рядки,  присвячені Його Величності Києву. 

Немає коментарів:

Дописати коментар