четвер, 17 жовтня 2019 р.

Встеляємо квітами дороги бійцям, що мир і свободу несли в наш край

  16.10.2019 р. відбувся вечір-зустріч з воїнами АТО "Встеляємо квітами дороги бійцям, що мир і свободу несли в наш край".
  

 Перед учнями 6-а і 6-в класів школи №260 виступили учасники АТО Пилявець Ігор Ростиславович та Фесай Павло Олександрович.
    

 Діти з захопленням слухали про їх бойові подвиги, про те, як в умовах бойових дій їм приходилося захищати свою землю і виживати.
    

  Присутні на заході діти відчували багато різних емоцій: гордість і почуття безмірної втрати, безмежної вдячності і глибокої поваги до мужніх воїнів, які добровільно взяли участь в антитерористичній операції і стали на захист незалежності і суверенності України.
   
На адресу героїв було сказано багато найщиріших слів вдячності за їх відвагу, мужність та героїзм.
   Діти задавали багато питань. Їх цікавило все -  дозвілля, побут, бойовий та моральний  настрій як воїнів  так і  місцевого населення, типи і види зброї, воєнної техніки, які знання, отримані в школі їм стали в нагоді під час виконання військового обов'язку, їх нагороди.






 Учениці 6-в класу Крута Владислава та Гарбаренко Марія на знак вдячності та пошани подарували відважним воїнам  пісню "Мир над Україною" (слова П. Маги, музика Р. Квінта), тому що мир в Україні -  їх найзаповітніше бажання. 
  
  На заході була присутня Олена Олександрівна, у якої війна на Сході України забрала рідну кровиночку - сина Полонського Віталія Анатолійовича (позивний "Аполон").

  
  
     Вона переступила через своє горе, свій біль і відкрила своє серце дітям. 
Її син Віталій (18.03.1985 р. н.) - старший солдат, стрілець-помічник гранатометника 2-ї роти охорони 12-го батальйону територіальної оборони "Київ" загинув 30 листопада 2014 року під час виконання обов'язків військової служби поблизу блокпосту в районі с. Дмитрівки Луганської області.
   Нагороджений медаллю "Честь. Слава. Держава" (посмертно) та медаллю "За жертовність і любов до України" Української православної церкви Київського патріархату (посмертно).
 На знак ушанування світлої пам'яті Віталія Анатолійовича та всіх  воїнів, які віддали своє життя, увійшовши у безсмертя, оголосили хвилину мовчання.
    Герої АТО не вмерли, вони передали  нам і наступним поколінням естафету своїх героїчних справ, свою любов до України, її народу, прагнення свободи і миру. 






Немає коментарів:

Дописати коментар