середу, 2 жовтня 2019 р.

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

   1.10.2019 р. до Міжнародного дня людей похилого віку  та до Дня ветерана для вихованців художньої школи №9 провели урок моралі "Мудрі та багаті літами".
   



  "Не майте гордості у своєму серці, шануйте старших."
Володимир Мономах "Повчання дітям"


  

   

  Мета заходу - виховати почуття чуйності, доброти, милосердя, поваги до людей старшого віку, викликати співчутливе ставлення, прагнення допомогти їм.
    Ветерани - наша гордість і слава. Від людей старшого покоління ми вбираємо народні традиції і мудрість, основи культури і рідної мови, любов до України. Їх мудрість і  невичерпний життєвий досвід є неоціненним скарбом нашого життя. Вони - могутня основа нашої історії. Вік - це всього лише кількість прожитих років. Життя дуже коротке, щоб сидіти склавши руки. І тому літні люди ведуть активний спосіб життя. Вони і Еверест підкоряють, і здійснюють стрибки з Західного мису, і біжать марафон. Секрет їх молодості - це безмежний оптимізм, жага до життя. І щоб молодість душі, веселі й щасливі посмішки не згасали з обличчя людей поважного віку, потрібно приділяти їм увагу, турбуватися про них, допомагати, ставитись з любов'ю та добром та рівнятися на них.
   


Немає коментарів:

Дописати коментар