неділю, 6 жовтня 2019 р.

4 жовтня - Всесвітній день посмішки


   3.10.2019 р. до цієї дати провели флешмоб «Посмішка та сміх – радість для всіх».




  Як найкраще відсвяткувати День посмішки? Звичайно ж насміятися досхочу!   Існуванням цього веселого свята, яке людство відзначає у першу п’ятницю жовтня, ми завдячуємо Харві Белу, талановитому художнику з США.


  Саме він на замовлення однієї поважної страхової компанії вигадав такий знайомий нам жовтий логотип «смайлик». На честь веселого смайлика та його автора й свято особливе вигадали — Всесвітній день усмішки, який вперше відзначили в 1999 році.

  
   То чим же такий корисний сміх і навіщо йому присвячують так багато дат? Давайте розберемося в цьому разом!


  


  

  1. Сміх продовжує життя. Навіть хвилинка щирого сміху змусить Тебе забути про негаразди, нудні сірі будні та розчарування. Згадався анекдот? Не ховай усмішки — рівень гормонів радості підвищився.









  2. Під час сміху працюють 80 груп м’язів. Тож якщо будеш сміятися протягом 10-15 хвилин щодня, стрункої фігури Тобі не уникнути. Ще б пак, адже вони рівноцінні півгодинному тренуванню в спортзалі. Особливо Тобі подякує осанка — сміх неабияк зміцнює м’язи ніг та спини.
   
  
  
  
  3. Невгамовні сміхуни рідше хворіють. Адже всі проблеми зі здоров’ям від стресів, саме від них і захищає сміх.

    4. Сміх легко заспокоїть нерви. Щирий сміх прирівнюється до прогулянки красивим лісом.
    

 5. Вічно усміхнений — вічно молодий! Існує міф, що потрібно стримувати сміх, або буде багато зморшок. Насправді ж навпаки! Сміх тонізує м’язи обличчя, забезпечує прилив крові,а тому старіння шкіри призупиняється.
  




 6. Серце також хоче сміху! Веселі сангвініки порівняно з похмурими меланхоліками доживають до глибокої старості та на 40 % менше страждають захворюваннями серцево-судинної системи.
  То як, ви вже приготувалися сміятися від душі? В День усмішки немає місця для смутку і нудьги.























































Немає коментарів:

Дописати коментар