понеділок, 18 лютого 2019 р.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

З 10.02.2019 р. по 27.02.2019 р. до Дня Героїв Небесної Сотні представлена виставка-вшанування "Ви боролися на Майдані за нас, і Україна молиться за Вас".

     День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".
 







  Виставка-вшанування "Ви боролися на Майдані за нас, і Україна молиться за Вас" - це посвята тим учасникам Революції Гідності, які заплатили надто високу ціну - своє життя за звільнення від диктатури, за верховенство права в державі і цивілізований вибір України - бути частиною Європи. 
   104-м Героям Небесної Сотні Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героїв України, а троє іноземців - громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії - Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

   Ми пам'ятаємо поіменно  лицарів Революції  Гідності. Їх самопожертву і згуртованість, мужність і відвагу.
   Жертви тих, хто поліг у борні за вільну, демократичну, європейську Україну не стали марними. Бути відповідальними і розважливими, усвідомлювати, що майбутнє України в наших руках, і ніхто крім нас не зробить нашу державу цивілізованою, успішною, сильною - це наш святий обов'язок перед Героями Небесної Сотні, які поклали життя за нашу мрію і наш вибір, ступивши зі скривавленої київської бруківки у вічність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар