четвер, 26 травня 2016 р.

Виставка українського національного одягу
"Будь у тренді - носи вишиванку!"

  До Всесвітнього дня національного одягу та всеукраїнського дня  вишиванки організували виставку, на якій представили вишиванки початку ХХ та ХХІ століття.      
  Вишиванка -  генетичний код нашої нації,  наша історія, наше обличчя. Вишиванка - національна святиня, яка несе в собі духовне багатство і традиційний зв'язок багатьох поколінь, що не переривається віками. 

   Для українця вишиванка не лише одяг, не лише вбрання - це символ приналежності до роду та нації. Ми маємо впевнено йти шляхом утвердження сильного
громадянського суспільства, зберігаючи власну самобутність.






    Українську вишивку можна порівняти з піснею, вишитою на полотні. 
    Яскравою перлиною художньої творчості нашого народу є український національний одяг. Його витончена вишивка - наше давнє і завжди сучасне народне мистецтво. Воно свідчить про невмирущість українських традицій.



   Сьогодні носити вишитий одяг не лише красива українська традиція, але і модний бренд України у світі, за яким ідентифікують наш народ. 

   



 


   


   До невичерпних джерел народного вбрання постійно звертаються й черпають у нього наснагу народні майстрині.

 

 
   

  Вивчаючи традиції народного костюму, вони створюють сучасні моделі одягу, в яких виявляються риси індивідуального смаку, звільнені від загальної стандартизації, і кожна з яких несе тепло рук майстрині. Кожна річ - це високомистецький витвір.
     
 



   

    Народні майстрині є творцями сучасної вишивки, тими хто виводить її на нові обрії. 
    Тож носімо вишиванку, бо це  наш національний оберіг, символ щасливої долі й родинної пам'яті, любові до матінки України!








Немає коментарів:

Дописати коментар