неділю, 10 травня 2015 р.

Вечір-зустріч з ветеранами Другої світової війни
"Мій народе, вклонись
Героїчним своїм ветеранам,
Батьківщину вони захистили в боях,
У травневім цвіту."
                                             М.Рильський

 

  Ведуча  бібліотекар Крута Вікторія Іванівна запропонувала розпочати вечір, присвячений 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні, хвилиною мовчання, яка щемливим болем стискає серця. Дійсно:ніхто незабутий і ніщо не забуте! Як незабуті і ті, хто пройшов горнило війни, і дожив до цього світлого дня.
 


 
  Велику Перемогу кували мільйони патріотів України і серед них наші шановні гості -   учасники бойових дій:   полковник Кудирко Олександр Васильович, майор Захарчук Дмитро Федорович, і ті, хто виніс тяжкі роки нацистської окупації,  відбудовував і відроджував нашу рідну Україну.


   Попри свій поважний вік ветерани мають невичерпний оптимізм, їм можуть позаздрити навіть молоді. Про війну вони знають не з чуток, а самі пройшли через воєнне лихоліття. Їх груди вкриті медалями, на скронях -   сивина. Вони пам'ятають ті страшні воєнні часи, хоч часом їм і не хочеться згадувати. Але в цей світлий День Перемоги вони щемно згадували роки війни, свою обпалену юність, важкі втрати рідних і близьких.


  Настрій у ветеранів був святковий, бадьорий, дух бойовий не лише від урочистості самої миті, а  ще від того, що на свято завітав депутат Київської міської  Ради Калініченко Олег В'ячеславович. 
   


   
    Олег В'ячеславович висловив слова вдячності ветеранам за їх незабутній подвиг.
   Він наголосив на тому, що День Перемоги - це свято свят, пам'ятник полеглим і нагорода живим, загальна слава тим, хто визволяв Київ і брав Берлін, воював у партизанських загонах і невтомно працював в тилу.
 


 


   Олег В'ячеславович зазначив, що  ветерани своєю мужністю та хоробрістю дали світові приклад того, якою незламною є воля українського народу, котрий понад усе прагне жити під мирним небом у своїй державі.
 

 


 

  Олег В'ячеславович накрив столи для всіх учасників свята,  пригостив польовою кашею та подарував книгу "Україна в Другій світовій війні".


 


  Назарчук Олег Дмитрович - помічник Калініченка Олега В'ячеславовича привітав з 70-річницею Перемоги і наголосив на тому, що поки ми пам'ятаємо і вшановуємо наших славних переможців, доти ми народ, який має власну історію, міцне коріння і гідність.

 
  Голова Ради ветеранів масиву Теремки-ІІ, почесний ветеран м.Києва Никаноров Костянтин Михайлович  зазначив, що чим далі йде в історію переможний 1945-й рік, тим сильніше ми усвідумлюєм велич подвигу ветеранів, який є яскравим символом непохитної мужності та стійкості, прикладом для наслідування.

 

  Ветеран-афганець Єпіфанов Євгеній Геннадійович привітав присутніх зі святом Перемоги та зазначив, що воїни-афганці були гідними спадкоємцями славних бойових традицій, проявляли велику мужність і героїзм, як їхні діди і батьки в роки Другої світової війни.

 

  Новопризначений начальник ЖЕК-у №107 Нікітенко Валерій Юрійович щиро привітав присутніх з Днем Перемоги та відзначив, що час неспроможний викреслити із нашої пам'яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов'язку та побажав мирного неба над головою.


 


   
  Валюшкевич Ірина Георгіївна - активна учасниця клубу "Радість", користувачка бібліотеки прочитала власні вірші,  присвячені нашим славним переможцям та наголосила, що їх мудрість, досвід і ставлення до громадянського обов'язку - це високий приклад для наслідування, а наш обов'язок - бути гідними їх подвигу.
 




   За організацію та проведення вечорів відпочинку для ветеранів мікрорайону Теремки-ІІ та з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі завідуючій бібліотеки Дрозденко Надії Гордіївні вручили подяку від Ради ветеранів Голосіївського району м.Києва.

 


   Чудовий концерт у виконанні аматорського хору ветеранів "Золота осінь" та його учасників потішив серця ветеранів. Адже кожне слово фронтової пісні пронизане любов'ю до рідної землі, патріотизмом, а кожна нота несе щиру душевність. 





Ветерани підспівували виконавцям та витирали непрохані сльози на очах.



   
Після закінчення вечора Калініченко Олег В'ячеславович та Назарчук Олег Дмитрович ще довго спілкувалися з ветеранами та учасниками клубу "Радість".















Світлини на згадку




     Неможливо позбутися нав'язливої жахливої думки: а прийде ж день, коли піде з життя останній з цих мужніх людей з орденами. Піде у вічність, понесе з собою живі спогади. Що ж залишиться після них? А залишиться незабутня,  світла  пам'ять про героїв Другої світової війни.


Немає коментарів:

Дописати коментар