понеділок, 20 квітня 2015 р.

 "Свято його величності танцю."

  Свято розпочала бібліотекар Крута Вікторія Іванівна. Вона розповіла, що до цього часу людство не придумало нічого кращого для відпочинку, ніж танець.
   Танець - хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. А ще він виховує, вчить культури поведінки. Танці - це емоційна насолода. Вони розвивають почуття ритму, виробляють правильну поставу, піднімають настрій.
    Перед учнями виступив танцювальний колектив з Голосіївського будинку ветеранів: керівник Главацький Анатолій Семенович, Славухіна Маргарита Сергіївна, Бабич Надія Гумарівна та Єлісєєва Зоя Дмитрівна. Вони продемонстрували учням танці своєї молодості. 

 


   Як багато танців! Тільки одні з них з'явилися, збудили серце прихильників і швидко забулись. А інші ставали танцювальною класикою. Залишилися жити для майбутніх поколінь. Саме вальс підкоряє людей різних вікових категорій.

 


   

  Чарівним танцем є полька. Танець відзначається простотою і життєрадісністю. Виник він у Чехії і нині є чеським народним танцем.  Він є одним із популярних танців  і на Україні. Деякі елементи чеської польки були замінені українськими рухами. 





 


  Так з'явився український стилізований танець "Ганзя".
   Учні активно влилися у чіткі ритми польки.
 


Справжнє захоплення і радість дітям принесло виконання чарльстону - швидкого і енергійного танцю невимушеного і розкутого характеру.
 


   

 

  Чарльстон вважається танцем- імпровізацією. І учні з задоволенням та молодецькою завзятістю імпровізували, і це їм вдавалося. 





     


   

   Учням дуже сподобався танець Твіст, який відрізняється високою енергійністю, запальністю, життєрадісністю.

"Хай в житті вам завжди світить сонце,
А чудовий день почнеться танцем." 
                                                          Х.Базиляк



Немає коментарів:

Дописати коментар