четвер, 16 квітня 2015 р.

Майстер-клас з виготовлення сувенірних писанок з бісеру
"У писанці життя й надія воскресає".

  Відвідавши виставку вишитих бісером картин і поробок Самикіної Надії Іванівни та Бєлана Юрія Федоровича "Земля любові нашої", учні школи №220 дуже захотіли навчитись власними руками створити поробки з бісеру.
 


 


   Напередодні свята Великодня Надія Іванівна провела для учнів  майстер-клас з виготовлення сувенірних писанок з бісеру. Діти уважно  і з захопленням слухали поради майстрині.

 

   Надія Іванівна розповіла учням про історію писанки та її різновиди. Вона показала, як можна зробити писанку, використовуючи бісер, і запевнила, що це під силу кожному.


 

  


  Надія Іванівна запропонувала найпростіший спосіб виготовлення сувенірних писанок - це плетіння із бісеру на проволоці і на жилці, які наклеюються на фарбоване дерев'яне яєчко.
  Основне правило Надії Іванівни: "Негарних писанок не буває." І всі учасники майстер-класу переконалися в цьому.





  Писанки з бісеру - це не просто витвори, які радують око і душу. Це символи життя, надії,  любові, добра. А ще віри в те, що наш народ величний  не лише в народному мистецтві, а й в силі та величі духу, величний,  як і сама Україна.
   

   


  Писанки, виконані Надією Іванівною, справили на присутніх велике враження своєю красою і неповторністю, викликали радісні емоції та засвідчили незаперечний талант майстрині. 

Немає коментарів:

Дописати коментар