четвер, 6 лютого 2014 р.

Вам - ветеранам афганської війни.

Вам - солдатам, які чесно виконували свій обов"язок.
Вам - в кого в душах і серцях рани, залишені війною.
Воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в афганській війні  присвячується виставка "Солдати чужої війни".


Війна.Чужа.Неждана.Непотрібна.
Геройство.Біль.Дочасна сивина.
Прокляття чаша випита до дна.
Жорстока тиша.Вибухоподібна
Війна.Війна.Війна.
                                        П.Поліщук
    Запрошуємо відвідати виставку усіх, кому не байдужий спомин про афганську війну. Про неї страшну, неоголошену, що розтяглася на довгі 10 років. 
   Вона чорним смерчем пронеслася над просторами України, зачепила переважно прості родини робітників і селян, які віддавали своїх, часто єдиних синів, до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти, а багатьом – загинути. Пам’ять про неї жива й досі.      
    Гірка пам’ять війни. Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Пам’ять, що ти залишила? Похоронки. Сльози матерів, наречених, що недолюбили своїх хлопців. Поминальний дзвін та тепло свічки.

   160 тисячам наших земляків судилося пройти це жорстоке випробування, 3383 із них повернулися додому в цинкових трунах. Ми маємо знати про ці страшні події, і пам"ятати. І ми маємо пишатися мужністю воїнів-інтернаціоналістів, їх героїзмом, подвигом.
    Війна! Це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробування. Це смерть багатьох людей. Війна - горе не однієї людини, а цілого народу. І ми віримо, що в наших родинах і сім"ях завжди світитиме сонце добра, щастя і любові. І ніколи не буде війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар