четвер, 7 вересня 2023 р.

26 вересня - Європейський день мов

 З 6.09.2023 р. по 30.09.2023 р. до Європейського дня мов в бібліотеці представлена виставка-привітання «Українська мово! Ти у сузір’ї  Європейських мов непомеркно-гордо сяєш!» 

  За ініціативи Ради Європи та спільно з Європейською Комісією з 2001 року щорічно 26 вересня відзначається Європейський день мов.

  Мета Європейського дня мов – привернути увагу суспільства до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом усього життя.

 Українська мова є однією з найпопулярніших мов у світі й за кількістю носіїв займає 26-те місце. Її визнали другою за мелодійністю мовою світу. Українська мова входить до трійки найкрасивіших мов світу.
   І жодний ворог не здатний знищити наш дух, нашу єдність, нездоланну волю до свободи,  нашу мову. Адже українська мова - це наша держава, наша історія, наша незалежність, наша надія і наше майбутнє.
    Українська мова стала у тренді країн світу, як мова боротьби за свободу та незалежність української нації.

  21 березня 2022 року на позачерговому засіданні Генеральної асамблеї Європейської федерації національних мовних інституцій  (EFNIL) одноголосно прийнято рішення про надання Україні статусу асоційованого члена EFNIL, таким чином її прийняли до мовного простору ЄС. 
  Отже живе наша мова,  звучить і завжди звучатиме у вселенському хорі народів. 
   Україна прагне стати повноправним членом ЄС.
   Національне самоутвердження, бажання зайняти належне місце серед країн Європи неможливе без вивчення європейських мов. 
 Це зробить нашу державу невід'ємною частиною Європи не тільки географічно, а і ментально.
   З метою ознайомлення з мовним і культурним розмаїттям Європи,  вихованню поваги до національних культурних надбань європейських країн ми підготували нашу виставку.
   На виставці представлені підручники, довідники, словники з вивчення англійської, німецької, польської, французької мов, а також художні твори відомих європейських  письменників в оригіналі. 
    Приємного перегляду!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар