середу, 27 вересня 2023 р.

1 жовтня - День захисників і захисниць України

  27.09.2023 р. до Дня захисників і захисниць України  для учнів 7-х класів гімназії № 260 в читальній залі бібліотеки був проведений урок мужності   "Вклоняємось низько до землі усім, хто нашу Україну захищає".
 
 Учні мали можливість познайомитися та поспілкуватися  з Дурмасенком Олегом Леонідовичем - батьком загиблого Героя Олексія Дурмасенка, Головою ГО "Славетні епохи України", старшим сержантом, ветераном російсько-української війни, добровольцем, підприємцем, художником, дизайнером.
   Урок мужності розпочався на патріотичній ноті -  виконанням присутніми Гімну України.

  Під час свого виступу Олег Леонідович підкреслив, що у нас найкраща у світі земля, українці - найсильніша і наймужніша нація, у нас найкрасивіша і наймелодійніша  мова,  і ми маємо жити в мирі та спокої, і ми ніколи не допустимо, щоб ворог загарбав наші землі.
   Україна - вільна і незалежна країна, але на протязі всієї історії українському народу доводилося  виборювати свою державність і свободу.
   Олег Леонідович  акцентував увагу на тому, що захист України - це священний обов'язок кожного громадянина. Він, як і більшість українців, в перші дні війни добровольцем  вступив до лав ЗСУ. 
  Олег Леонідович  говорив про те, що в надзвичайно короткий час у нас  створена потужна європейська армія - сильна духом, патріотизмом і  національною ідеєю, що Україна обов'язково переможе і ми будемо жити у вільній країні з великими можливостями,  під мирним небом. Для цього наші воїни докладають неймовірні зусилля. 

  Дітей вразила розповідь Олега Леонідовича  про сина Олексія, який обороняв Донецький аеропорт та  загинув 25 грудня 2014 року. 
   Діти, як справжні громадяни України, не залишаються осторонь війни. Вони хочуть мати про неї якнайбільше інформації з перших вуст. Тому Олегу Леонідовичу задавали багато запитань стосовно його бойового досвіду.
   Олег Леонідович цікаво, емоційно та кваліфіковано, в рамках дозволеного, відповідав на їхні запитання. 
  Учні також намагаються допомогти нашим захисникам.  Вони принесли до бібліотеки необхідні для воїнів речі, які  Олег Леонідович пообіцяв передати на передову. 
   В кінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів під час російсько-української війни. 

Світлина на пам'ять


Немає коментарів:

Дописати коментар