понеділок, 22 травня 2023 р.

"Відкривайте для себе цей прекрасний диво-сад"

 Ми і цього року не зрадили традиції. 

   На прохання користувачів бібліотеки провели екскурсію в квітуче серце України, яке поєднало в собі розмаїття рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу -  ботанічний сад ім. М. М. Гришка "Відкривайте для себе цей прекрасний диво-сад".

   Як завжди, екскурсію провели  в травні. Саме в цей час  тут особливо гарно. Цвіте бузок, магнолії, нарциси, гіацинти, хеномелеси, сакура, тюльпани, іриси, екзохорди, таволга, декоративні яблуні та груші, сукуленти, півонії, глід, вейгели. 

   Перед очима екскурсантів відкрилася така краса, що перехоплювала подих. Екскурсію організувала та провела бібліотекар І категорії  Абакумова Тетяна Денисівна. Вона познайомила екскурсантів з історією створення ботанічного саду.   Розповіла багато цікавого про дивовижний світ дерев та рослин цього прекрасного диво-саду. 

    Не оминули і родзинку  ботанічного саду дерево Ґінкго білоба,  що  було широко поширене у північній півкулі в юрський період 170 мільйонів років тому. 

    Тетяна Денисівна прочитала вірш Й.- В. Гете "Гігкго білоба".

  Тетяна Денисівна  розповіла також про маятниковий годинник, який  монахи привезли  із Франції у 1856 році  і який без  ремонту працює до сьогоднішнього дня.

   Пропонуємо і вам відвідати цю райську місцину Києва. 

   Не пошкодуєте!




Немає коментарів:

Дописати коментар