вівторок, 9 травня 2023 р.

12 травня - Міжнародний день медичної сестри

   12 травня - Міжнародний день медичної сестри. 
  Дата 12 травня обрана не випадково - це день народження Флоренс Найтінгейл (1820-1910) – англійської сестри милосердя, організаторки служби сестер милосердя і системи підготовки кадрів середнього і молодшого медичного персоналу у Великобританії. 
  Саме Флоренс Найтінгейл здійснила переворот у суспільній свідомості і в поглядах на роль і місце медичної сестри в охороні здоров'я суспільства.

 Цього дня вшановують усіх медичних сестер та медичних братів, які віддали своє життя, виконуючи військовий обов’язок. 

   На жаль професійне свято затьмарене війною. 

     З перших днів російсько-української війни медсестри та медбрати добровільно, без жодних вагань, пішли рятувати тих, хто  захищав рідну землю від ворога. 


    
В умовах війни українські медсестри та медбрати працюють в надскладних умовах: під час бомбардувань, обстрілів, йдуть на роботу десятки кілометрів через ворожі блокпости, працюють у напіврозвалених ворогом лікарнях, підвалах, бомбосховищах, в разі потреби сідають за кермо швидкої. 
     Вони рятують життя українських військових в зоні бойових дій  та під час операцій, є надійними і вірними помічниками лікаря-хірурга. 
   Янголи війни - це медсестри та медбрати, які витягують з тенет смерті українських військових та дають шанс вижити.

   
На знак вшанування та вдячності    медсестрам та медбратам за їх відповідальну, професійну і таку необхідну працю на абонементі з 8.05.2023 р. по 18.05.2023 р. організували виставку-вшанування "Ангели милосердя".
    Щиро дякуємо всім медсестрам і медбратам за нелегку, самовіддану працю. Бажаємо наснаги, стійкості, мужності, миру та перемоги. 

Немає коментарів:

Дописати коментар