середу, 23 листопада 2022 р.

З 25 листопада по 10 грудня в Україні триває міжнародна акція "16 днів проти насильства"

  Щорічна міжнародна кампанія "16 днів проти насильства" починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня - Дня прав людини.

   З 1991 року акцію "16 днів проти насильства" підтримують у 100 країнах світу. 
  До цієї акції в бібліотеці з 21.11.2022 р. по 30.11.2022 р. представлена виставка-протидія "Зупини насильство в твоєму оточенні. Не будь байдужим".
 
 Усі насильницькі дії фізичного, психологічного та сексуального характеру стосовно жінок, що скоєні на підставі статевої ознаки особою чи особами, які пов'язані з ними сімейними або близькими стосунками, від словесних образ  та погроз до тяжкого фізичного побиття, викрадення, погрози ушкодженнями, залякування, приниження, переслідування, насильницьке або незаконне вторгнення у житло, підпал, знищення власності, сексуальне насильство, згвалтування у шлюбі, насильство, пов'язане з посагом або викупом нареченої, ушкодження статевих органів, насильство, пов'язане з експлуатацією, зокрема через проституцію, насильство по відношенню до хатніх робітниць, а також спроби здійснити вище означені акти. 
    Якщо ви зіткнулися з такими проявами насильства, то це не означає, що у вас немає виходу з цього становища. 
  Вихід є! Не треба заплющувати очі на реальні факти. Передусім треба пам'ятати народну мудрість: "Хто сам себе береже, того й лихо обминає". Кожна з вас може знайти вихід. Необхідно лише взяти на себе відповідальність за все, що з вами відбувається. 
   Перш за все подумайте над тим, якими можуть бути віддалені наслідки постійних фізичних чи психологічних страждань, до кого  можна звернутися за допомогою. 
   В разі необхідності вам є куди звернутися.


 А куди звернутися жінкам, які зазнали насильницьких дій від російських агресорів? Їх вбивають, відбирають дітей та вивозять до росії, гвалтують, принижують, застосовують до них тортури. Насильство досягло такого апогею, який збентежив увесь світ. 
  У них є надія тільки на Бога, ЗСУ,  підтримку міжнародних організацій та небайдужих громадян усього світу.
   Ми ніколи не забудемо, не вибачимо і покараємо всіх винних у цих звірствах! 
     Перемога й правда буде за нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар